Jak przewozić żywność

Lato i wysokie temperatury są wyzwaniem dla przewoźników zajmujących się transportem żywności. Im wyższa jest temperatura, tym większe również ryzyko, że żywność może ulec zepsuciu się. W wysokiej temperaturze aktywowane są enzymy, które odpowiadają za rozkład rozmaite materiałów organicznych i mogą doprowadzić do zepsucia się żywności.

Żeby temu zapobiec, trzeba głównie utrzymywać należycie niską temperaturę w przestrzeni ładunkowej. Komora mroźnicza sprzedaż jest polecana dla firm zajmujących się przewozem towarów głęboko zamrożonych. Produkty takie podczas transportu mogą ulec rozmrożeniu, co skończyłoby się ich całkowitym uszkodzeniem. O ile żywność jest transportowana we poprawnie niskiej temperaturze minus 18 stopni, a na prawdę bardzo często więcej, to nie powinno się się martwić, że produkty ulegną rozmrożeniu, bo taka sytuacja się zwyczajnie nie wydarzy. Jedynym problemem może być ewentualna awaria systemu mrożenia, ale jeżeli już odpowiednio bardzo szybko zareagujemy, to jakość produktów nie powinna ulec pogorszeniu. Warto tutaj także spostrzec fakt, że czasami wybierana jest komora chłodnicza używana, nie zaś nowa i wcale nie znaczy to, że komora używana jest gorszej jakości. Często jest wystarczająco bardzo dobrze utworzona i na tyle solidna, że można ją stosować jeszcze przez wiele lat i nie będzie sprawiała większych problemów. Mimo wszystko należy taką komorę poddawać systematycznym serwisom, żeby mieć pewność, że wszystkie jej układy działają w poprawny sposób i urządzenie będzie się sprawdzało dłuższy czas.

Więcej informacji na stronie: komora szokowego schładzania sprzedaż.

Dodaj komentarz