Sylwester w Szczecinie

Samodzielne przygotowanie imprezy wigilijnej w firmie nie jest proste. Ale załóżmy, że firma ma swoje zaplecze gastronomiczne i możliwe jest przygotowanie wigilii w siedzibie firmy. Zobacz, co Szczecin wigilia firmowa musi posiadać w menu.

Oczywiście na takiej firmowej wigilii rzadko przestrzega się tych standardowych 12 potraw i jest ich mniej, a do tego nie wszystkie są takie typowo wigilijne. Spróbujmy jednakże przygotować menu pół na pół, pół wigilijne, pół imprezowe, ale postne. Pierwszym i bardzo ważnym daniem powinien być tutaj karp w galarecie. Można go też przygotować pieczonego, grillowanego albo smażonego, niemniej jednak trzeba pamiętać, że na takich krótkich przyjęciach im dodatkowo potraw zimnych, tym lepiej. Innymi przystawkami mogą być: warzywna sałatka z majonezem, jakieś śledzie i tutaj pomysł jest dowolny, warzywa np. w formie pieczonych z dipami, koreczki i coś z grzybami – np. rolada warzywno-grzybowa. Szczecin wigilia firmowa z ciepłych dań może mieć barszcz czerwony z uszkami, zupę rybną albo przykładowo. zupę grzybową bądź też krem grzybowy z grzankami. Innymi ciepłymi daniami mogą być kluski z makiem, groch z kapustą, faszerowany łosoś i jakieś danie jednogarnkowe. Szczecin wigilia firmowa musi być również wyposażona w opłatek, soki , a ponadto ciepłe napoje – kawę i herbatę w przynajmniej dwóch rodzajach. Rozpuszczalną oraz dodatkowo prawdziwą i herbatę na przykład. czarną i zieloną. Warto także pamiętać o słodkościach – o serniku tradycyjnym, makowcu i owocach , a dodatkowo słodyczach. Taka wigilia na pewno będzie bardzo udana.
Zobacz: Szczecin gdzie na sylwestra.

Dodaj komentarz