Pij soki

 

W domu wybiera się jedno lub drugie urządzenie, jednak na potrzeby gastronomiczne z reguły wyciskarkę. Choćby sokowirówka posiada swoje zalety, przede wszystkim tę, że przygotowuje się sok bardzo szybko, to jest coś, w czym przegrywa z tym drugim nieco wolniej pracującym sprzętem. O ile wybiera się profesjonalne wyciskarki do soków dla spersonalizowanej restauracji, kawiarni czy innego lokalu gastronomicznego, to dlatego, że daje bardziej mętny, zdrowszy sok.

Ten mętny, to w tym przypadku świetnie, bo oznacza to tę właściwość, że nie uzyskuje się wodnistego płynu, ale sok pełen maleńkich drobinek owoców, czyli zdrowszy, a w opinii wielu osób także i smaczniejszy. To może być wyciskarka gastronomiczna do cytrusów albo urządzenie do soków, w współzależności, czy ograniczać się jedynie do cytrusów, czy nie. Jest jeszcze inna na prawdę istotna przewaga tego urządzenia nad sokowirówką. To istotna informacja i dla osób szukających czegoś do soków dla domu i dla właścicieli lokali gastronomicznych (bo są i sokowirówki do użycia komercyjnego). Sokowirówka nie radzi sobie ze wszystkim, podczas gdy wyciskarka tak. Jeżeli będzie trzeba dostać sok z liści kapusty lub ze szpinaku czy z różnych ziół, to nie będzie z tym problemu. Tym bardziej poradzi sobie ze wszystkimi owocami. To co ma możliwość być jeszcze ważne, gdy kupowana jest wyciskarka do lokalu gastronomicznego lub dla domu, to że nie powinno się spożywać w tym samym momencie przygotowanego soku. W przypadku uzyskania soku z sokowirówki należy go spożyć zaraz. Nie można go przechowywać.

Warto zobaczyć: automatyczna wyciskarka do cytrusów.

Dodaj komentarz